ÉLELMISZERMÉRNÖKI BSc (MATE-AGRI-FOOD)

Az élelmiszertudomány az egészségtudatos táplálkozás világméretű térhódítása miatt egyre inkább az érdeklődés középpontjában álló szakterület. E folyamatot tovább erősíti az élelmiszeripari vállalkozások számának növekedése, mely dinamikusan fejlődő tendenciát mutat szerte Európában. Ma kiemelt hangsúlyt kap az élelmiszerekkel szemben támasztott megújuló követelmények és a folyamatosan változó európai élelmiszerszabályozás oktatása.

 

Az alapképzési szak megnevezése: élelmiszermérnöki (Food Engineering)

Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

  • végzettségi szint: alap- (baccalaureus, bachelor; rövidítve: BSc-) fokozat
  • szakképzettség: élelmiszermérnök
  • a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Food Engineer


Képzési terület: agrár

A képzési idő félévekben: 7 félév

Az alapfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit
 

Az élelmiszermérnök képzés célja:

Multidiszciplináris ismeretekkel rendelkező mérnökök képzése, akik

  • általános ismeretekkel rendelkeznek a biológia, a kémia, a fizika, a műszaki és gazdasági alaptudományok területén,
  • szakmai alapismeretekkel az élelmiszerek előállítása és tartósítá¬sa, valamint az élelmiszertechnológia terén,
  • továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.


A szakmai gyakorlat elsajátítását segíti az élelmiszeripari cégeknél, kis-, közép- és nagyvállalatoknál, valamint kereskedelmi hálózatoknál szervezett 5 hetes szakmai gyakorlati képzés.
 

Választható iparágak:

A képzés során lehetőség van iparági technológiák – árukezelés és -forgalmazás, állati termék, borászati és üdítőitalipar, élelmiszerkereskedelem, sör- és szeszipari, édes- és zsiradékipari, sütő- és tésztaipari, tartósítóipari technológiák – elsajátítására.
 

A BSc diploma birtokában az élelmiszermérnökök alkalmasak:

  • termelésirányítói és vezetői feladatok ellátására élelmiszeripari üzemekben,
  • az élelmiszerek előállításával, forgalmazásával kapcsolatos szakmai feladatok ellátására,
  • élelmiszertermeléssel és -forgalmazással kapcsolatos szakigazgatási és közigazgatási feladatok ellátására,
  • az élelmiszer-ellenőrzés és a fogyasztóvédelem területén feladatok ellátására szakmai szervezeteknél.
     

Idegennyelvi követelmény:

Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

 

Bővebb információk a szakról a felvi.hu honlapon. Kattints IDE!

MATE-AGRI-FOOD

Nyírbátorban és Kisvárdán oktatott szak:

 

ÉLELMISZERMÉRNÖKI BSc

Kapcsolat

Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ              

Cím: 4600 Kisvárda, Szent László u. 18.                                                                                          Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: https://www.facebook.com/kisvarda.fkk/                                                                  

Instagram: https://www.instagram.com/kkfkk_official/                                                             

 

Nyírbátor Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ

Cím: 4300 Nyírbátor, Édesanyák útja 7.

Facebook: https://www.facebook.com/kkfkknyirbator/

Instagram: https://www.instagram.com/kkfkk_official/

 

Tisztelt Látogató! A Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KKFKK) weboldala sütiket használ a hatékonyabb működés érdekében.
A KKFKK Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva érheti el. Hozzájárulok a sütik használatához.